Biogan Seitanmel Hvedegluten Ø - 400 g

Biogan Seitanmel Hvedegluten Ø - 400 g
51 DKK
Køb nu

Økologisk Seitanmel fra Biogan til vegansk- og vegetarisk madlavningBiogan Hvedegluten Seitanpulver er den perfekte køderstatning til dig, der bevæger dig i det veganske- og vegetariske køkken.Seitanpulver er rigt på proteiner og har et lavt indhold af kulhydrater, samt en konsistens, der minder meget om almindeligt kød.Du får dermed et velsmagende og autentisk alternativ til kød, som både er økologisk og bæredygtigt.Biogan Seitanpulver er produceret i Europa, hvor flere tilsvarende produkter i stedet er produceret i Kina - endnu et bæredygtigt plus.Fremstillingen af pulveret sker ved at vaske al stivelse, farve m.m. ud af hvedemel, dermed er der kun gluten tilbage, som giver os dette skønne produkt.Produktet kan nedfryses i op til 3 måneder, så du kan med fordel lave en stor portion, så du nemt og enkelt kan få et velsmagende måltid.AnvendelseBiogan Hvedegluten Seitanpulver bruges til at lave vegetariske- og veganske retter fx bøffer og pølser.Det er derfor helt genialt til en grillaften, eller når man bare trænger til en snasket burger.Seitanpulver kan også sagtens bruges som erstatning til kylling eller shawarma - det er kun fantasien, der sætter grænserne.Opskrift på Pulled seitan (vegansk kylling)Seitan med konsistens som kylling. Strimlerne kan bruges i sandwich, på pizza eller i din yndlingssalat - mulighederne er mangeAntal: 4 personerIngredienser 170 g seitanmel/hvedegluten 180 g kikærter fra dåse (eller 180 g kogte) 25 g gærflager 1 1/3 dl kogende vand 1 grøntsagsbouillonterning 3 spsk olie 1 ½ spsk løgpulver 2 tsk hvidløgspulver 1 ½ tsk salt 1 ½ tsk æbleeddike Til marinade kan du evt. bruge barbecue sauceSådan gør du Start med at komme alle ingredienser udover seitanmelet i en blender. Blend til du har en ensartet masse, kikærterne skal være helt blendet Kom massen i en skål fra en røremaskine og tilsæt seitan, start med at ælte det med hænderne til massen hænger sammen Lad nu dejen blive æltet med en dejkrog i 15-20 min. Dette step er meget vigtigt, da det er nu glutendelen i melet bliver aktiveret. Nu skal du forme dejen som en pølse, og pakke den stramt ind i sølvpapir Fyld vand i en gryde og læg “pølsen” i en dampindsats Lad den dampe med låg i 90-100 minutter. Pas på vandet ikke koger ud Tag nu dejen op, og pak den ud. Lad den køle af i ca. 20 minutter Når dejen er kølet ned kan du rive stykker i den størrelse du foretrækker Nu kan du spise stykkerne som de er, du kan marinere dem med barbecue, eller riste dem på panden med lidt ekstra krydderier. Du kan bruge strimlerne på din pizza, i din burger eller i dine madpandekager. Indhold: 400 g